nieuws

VROM verbiedt Servatius bouw campus Maastricht

bouwbreed Premium

Het ministerie van VROM heeft woningbouwcorporatie Servatius verboden om voor de universiteit van Maastricht een campus te bouwen. Het departement is van mening dat het project ver buiten de doelstellingen van de corporatie valt omdat de campus het wijkniveau zou overstijgen.

Servatius heeft bezwaar aangetek end tegen het verbod van VROM.
De Maastrichtse woningbouwcorporatie laat in een reactie op het ingrijpen weten dat de campus gezien moet worden als een integraal project waarbij naast studentenwoningen ook kantoren en winkels worden gerealiseerd. Daarnaast loopt de corporatie vooruit op aangekondigde nieuwe regelgeving die sociale huisvesters in staat stelt om geld te investeren in maatschappelijk vastgoed als scholen, zorgcomplexen en ziekenhuizen.
Het Campusplan was lange tijd onzeker omdat het ontwerp te duur dreigde te worden. De kosten worden momenteel geraamd op 120 miljoen euro. Servatius wil in het voorjaar van 2007 met de bouw beginnen. Uiterlijk augustus 2009 is de oplevering gepland.
Servatius en minister Dekker van VROM vlogen elkaar eerder in de haren over de woningen die de corporatie in het Belgische Luik heeft gebouwd. Volgens de bewindsvrouw mogen corporaties niet in het buitenland actief zijn. De rechter, die op de vrijheid van kapitaal binnen de Europese grenzen wijst, stelde Servatius in het gelijk.

Reageer op dit artikel