nieuws

Sterke daling Belgische bouwstudenten

bouwbreed

– Het aantal leerlingen van technische bouwopleidingen in Vlaanderen is tussen 1998-2005 met 23 procent gedaald. Campagnes om meer leerlingen warm te maken, zijn mislukt, zo geeft de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) toe. Dat er in het technisch onderwijs zo weinig leerlingen zijn, komt volgens de Vlaamse aannemersorganisatie omdat er sinds kort voor deze leerlingen geen mogelijkheid meer bestaat om door te stromen naar een hogere bouwopleiding. Toch bestaat er volgens Dillen wel degelijk een grote vraag naar hogeropgeleiden in de bouw want de bouwwerven worden almaar technischer.

– Het aantal leerlingen van technische bouwopleidingen in Vlaanderen is tussen 1998-2005 met 23 procent gedaald. Campagnes om meer leerlingen warm te maken, zijn mislukt, zo geeft de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) toe. Dat er in het technisch onderwijs zo weinig leerlingen zijn, komt volgens de Vlaamse aannemersorganisatie omdat er sinds kort voor deze leerlingen geen mogelijkheid meer bestaat om door te stromen naar een hogere bouwopleiding.
Toch bestaat er volgens Dillen wel degelijk een grote vraag naar hogeropgeleiden in de bouw want de bouwwerven worden almaar technischer.

Reageer op dit artikel