nieuws

Salaris A2-manager wekt wrevel bij Tweede Kamer

bouwbreed Premium

De nieuwe directeur van het projectbureau A2-Maastricht krijgt voor zijn werkzaamheden zo’n 375.000 euro per jaar. Die beloning is de Tweede Kamer in het verkeerde keelgat geschoten. Kamerleden willen opheldering van minister Peijs.

De nieuwe directeur, Louis Prompers, werkt per 1 oktober vier dagen per week voor Rijkswaterstaat om de aanleg van de A2-tunnel in goede banen te leiden. Prompers is geen onbekende met het project: hij is nu nog werkzaam als directeur stadsontwikkeling van de gemeente Maastricht.
Volgens Rijkswaterstaat zijn de hoge kosten te verklaren uit het feit dat Prompers net voor zichzelf wilde beginnen, en er dus marktconforme prijzen betaald moeten worden.
Maar in de Tweede Kamer is de afgelopen jaren regelmatig furieus gereageerd op de topsalarissen van directeuren in de (semi-)overheidssector. “Je zou denken dat er geschiktere mensen zijn die de helft kosten”, zegt PvdA-Kamerlid Co Verdaas in het Algemeen Dagblad . Rijkswaterstaat was al enige tijd op zoek naar een vervanger voor Jan de Bont, de directeur van het project die in februari dit jaar opstapte omdat hij ontevreden was over het mandaat dat de projectorganisatie zou krijgen. Volgens de Bont wilde het Rijk een te grote vinger in de pap.

Reageer op dit artikel