nieuws

Rotonde bij Lent voorlopig van de baan

bouwbreed

De aanleg van de Ovatonde, een grote rotonde boven de A325 bij Lent, is voorlopig van de baan. De gemeente Nijmegen is er niet van overtuigd dat de 42 meter lange betonnen liggers aan de technische eisen voldoen.

De aanleg van de Ovatonde, een grote rotonde boven de A325 bij Lent, is voorlopig van de baan. De gemeente Nijmegen is er niet van overtuigd dat de 42 meter lange betonnen liggers aan de technische eisen voldoen.
Onlangs kondigde de gemeente al een bouwstop af omdat Nijmegen haar twijfels had over de ‘duurzaamheid van de constructie’, wat betrekking heeft op de wapening van de liggers. Aannemer Haverkort Voormolen legde de gemeente vorige week nieuwe berekeningen voor, maar die waren volgens een woordvoerder van Nijmegen niet doorslaggevend om de bouwstop op te heffen. De geplande werkzaamheden tot eind oktober gaan daarom niet door.
De ongelijkvloerse kruising in de vorm van de Ovatonde moet het verkeer in de toekomst van de huidige A325 naar Oosterhout-Nijmegen leiden. Of de aannemer volgende maand wel kan beginnen met de asfaltering wordt waarschijnlijk deze week bekend.
Haverkort Voormolen wilde zelf geen commentaar geven over het verlengen van de bouwstop.

Reageer op dit artikel