nieuws

Programma D66: Meer hsl-verbindingen

bouwbreed Premium

– D66 wil de inkomstenbelasting met 2 procent verlagen. De partij is tegen een tunnel bij de A6/A9 en wil het geld voor de Zuiderzeelijn in het Kolibri-project tussen Assen en Groningen steken.

Dat blijkt uit het gisteren gepresenteerde verkiezingsprogramma. D66 bracht het stuk ‘Het gaat om mensen’ naar buiten in de achtertuin van lijsttrekker Alexander Pechtold in Wageningen. De partij wil geen extra wegen, maar uitbreiding van het bestaande wegennet. Daarnaast komt een onderzoek naar extra hsl-verbindingen naar het oosten, zuidoosten en noordoosten. Opvallend is de eis dat voor elke nieuwbouwwoning ook 75 vierkante meter stadspark moet worden aangelegd. Gettovorming in de steden dient te worden tegengegaan door in te zetten op stadsvernieuwing. D66 pleit voor meer diversiteit op de woningmarkt, vooral binnen de bebouwde gebieden en stelt een strakkere regie voor bij bouwprojecten in het groen. Op alle (semi)overheidsgebouwen moeten zonnepanelen komen. Zonne-energie dient naast windenergie meer kans te krijgen.

Reageer op dit artikel