nieuws

Koeling Ridderzaal

bouwbreed

Koeling Ridderzaal

Koelte voor de koningin Het belooft een warme troonrede te worden dit jaar. Bij de renovatie van de Ridderzaal die twee weken terug werd afgerond, was geen budget voor een nieuwe koelinstallatie. Gelukkig geven de nieuwe verlichtingsarmaturen 80 procent minder warmte af. En er worden niet langer twaalfhonderd maar slechts duizend gasten uitgenodigd voor de opening van het parlementaire jaar. Maar ook die produceren nog altijd een hoop warmte. Daarom heeft de Rijksgebouwendienst sinds een week twee koelmachines draaien waarmee de monumentale zaal wordt voorgekoeld. Temperatuur van gebouw, interieur en lucht zijn in die week teruggebracht tot 18 graden Celsius. Tegen het eind van de troonrede is dat naar verwachting opgelopen tot 24 graden. De Rijksgebouwendienst heeft nog geen concrete plannen voor het vervangen van de klimaatinstallatie. Extra ventilatoren onder de kap aanbrengen heeft weinig zin, vanwege de thermische deken op eenderde van de hoogte van het gebouw. De vloer moet dus worden opengebroken voor een nieuwe koelinstallatie inclusief inblaasopeningen op zithoogte..

Koelte voor de koningin Het belooft een warme troonrede te worden dit jaar. Bij de renovatie van de Ridderzaal die twee weken terug werd afgerond, was geen budget voor een nieuwe koelinstallatie. Gelukkig geven de nieuwe verlichtingsarmaturen 80 procent minder warmte af. En er worden niet langer twaalfhonderd maar slechts duizend gasten uitgenodigd voor de opening van het parlementaire jaar. Maar ook die produceren nog altijd een hoop warmte. Daarom heeft de Rijksgebouwendienst sinds een week twee koelmachines draaien waarmee de monumentale zaal wordt voorgekoeld. Temperatuur van gebouw, interieur en lucht zijn in die week teruggebracht tot 18 graden Celsius. Tegen het eind van de troonrede is dat naar verwachting opgelopen tot 24 graden. De Rijksgebouwendienst heeft nog geen concrete plannen voor het vervangen van de klimaatinstallatie. Extra ventilatoren onder de kap aanbrengen heeft weinig zin, vanwege de thermische deken op eenderde van de hoogte van het gebouw. De vloer moet dus worden opengebroken voor een nieuwe koelinstallatie inclusief inblaasopeningen op zithoogte..

Reageer op dit artikel