nieuws

Kliksysteem VrigoMax zet kozijn muurvast aan stelframe

bouwbreed Premium

Het plaatsen van een houten kozijn in een houten stelkozijn vlak voor de oplevering van een gebouw valt vaak tegen. Met het VrigoMax-concept komt De Vries Kozijnen uit Gorredijk tegemoet aan de bezwaren van de traditionele stelkozijnen.

De nieuwe technische vinding van De Vries Kozijnen behelst houten frames die zijn afgesteld op het formaat van de definitieve houten kozijnen. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en binnen het bouwproces kostenneutraal toe te passen. De onderdelen zijn vormvast. De werkwijze met VrigoMax heeft niet de nadelen van het traditionele stelkozijn. “Een stelkozijn voor in de bouwfase moet sterk en stijf zijn. Daarom worden eigenlijk twee kozijnen geplaatst. Eerst het stelkozijn en daarin nog het kozijn met het glas. Dat betekent dat je twee keer geld uitgeeft, terwijl je eigenlijk maar een enkel kozijn nodig hebt”, verduidelijkt directeur Alexander van Tintelen.
Vrigomax voorkomt doormetselen en biedt de bouwer een stevige positiebepaling voor de buitenmuur. In de fabriek is een gewapende folie geplaatst die voor afdichting zorgt in de bouwfase. De folie heeft tevens de functie van dpc-folie.
De Vries Kozijnen monteert de kozijnen zelf op een door de bouwer op te geven tijdstip. Daartoe wordt de overbruggingsfolie uit het stelframe gehaald waarna het houten kozijn muurvast in het frame kan worden gezet door middel van een kliksysteem. Monteren en afstellen vlak voor de oplevering voorkomt beschadigingen. In de fabriek is de beglazing al geplaatst en is het houten kozijn geschilderd.
“Met Vrigomax hebben onze kozijnen niet te lijden van het bouwproces. Het bespaart discussie als zich achteraf problemen voordoen. Wij zijn dan het enige aanspreekpunt”, verduidelijkt Van Tintelen.

Reageer op dit artikel