nieuws

Heijmans’ dochter koopt Britse woningbouwer

bouwbreed Premium

Heijmans lijft de Britse sociale woningbouwer Denne Construction in. De overname vindt plaats via Leadbitter, het Britse dochterbedrijf van Heijmans.

Heijmans lijft de Britse sociale woningbouwer Denne Construction in. De overname vindt plaats via Leadbitter, het Britse dochterbedrijf van Heijmans.
Denne is vooral actief in de sociale woningbouw, maar bouwt ook voor de zorg- en onderwijssector. Vorig jaar boekte het bedrijf, dat hoofdzakelijk opereert ten zuidoosten van Londen, met 136 werknemers een omzet van 75 miljoen euro. Heijmans betaalt 16,5 miljoen euro voor Denne. Afhankelijk van de toekomstige winstcijfers van de nieuwe aanwinst kan daar nog eens 9 miljoen euro bijkomen. Geografisch vult Denne Leadbitter uitstekend aan, aldus Heijmans. De werkgebieden van beide ondernemingen overlappen elkaar nauwelijks. Denne zal opereren via de organisatiestructuur van Leadbitter, maar blijft actief onder eigen naam.
Met de aankoop van Denne versterkt Heijmans zijn positie op de Britse sociale woningbouwmarkt, die geldt als een groeimarkt. De regering van Groot-Brittannië investeert komende jaren 8 miljard euro in sociale huisvesting om het tekort aan betaalbare woningen op te lossen.

Reageer op dit artikel