nieuws

Eps-industrie vreest grondstoffentekort

bouwbreed

Fabrikanten van ge ë xpandeerd polystyreen (eps) maken zich zorgen over een dreigend gebrek aan grondstoffen. Een aantal projecten kan maar moeizaam worden uitgeleverd omdat de fabrikanten van de grondstof voor eps moeilijk aan de toegenomen vraag kunnen voldoen. Dit geldt temeer nu zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw aantrekken. “Wij verwachten dat het van tijdelijke aard is, maar de zorg is er niet minder om”, zegt Hans Tepper, directeur van de brancheorganisatie Stybenex. De zorg wordt gedeeld door de grondstoffenleveranciers die hun uiterste best doen op tijd te leveren. “De tijdelijke schaarste lijkt wel een mondiaal probleem”, aldus Tepper.

Fabrikanten van ge ë xpandeerd polystyreen (eps) maken zich zorgen over een dreigend gebrek aan grondstoffen. Een aantal projecten kan maar moeizaam worden uitgeleverd omdat de fabrikanten van de grondstof voor eps moeilijk aan de toegenomen vraag kunnen voldoen. Dit geldt temeer nu zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw aantrekken. “Wij verwachten dat het van tijdelijke aard is, maar de zorg is er niet minder om”, zegt Hans Tepper, directeur van de brancheorganisatie Stybenex. De zorg wordt gedeeld door de grondstoffenleveranciers die hun uiterste best doen op tijd te leveren. “De tijdelijke schaarste lijkt wel een mondiaal probleem”, aldus Tepper.

Reageer op dit artikel