nieuws

DeWalt-combihamer snoerloos en sterk

bouwbreed

Een snoerloze combihamer die dezelfde prestaties levert als een gesnoerde machine. Dat is volgens de fabrikant de nieuwe SDS-Plus DC234KL DeWalt combihamer.

Een snoerloze combihamer die dezelfde prestaties levert als een gesnoerde machine. Dat is volgens de fabrikant de nieuwe SDS-Plus DC234KL DeWalt combihamer.
De machine (voor boren, hamerboren en beitelen) werkt zo krachtig omdat hij een 36 volt accu heeft in combinatie met de nano-fosfaat lithium-lon technologie van de fabrikant. De 2,5 joule slagkracht is vergelijkbaar met de slagkracht van gesnoerde SDS-Plus boorhamers bij alle boortoepassingen, meldt DeWalt.
Met de 36 volt boorhamer kan twee keer langer achterelkaar worden doorgewerkt dan met een 18 volt machine. De accu kan tweeduizend keer worden herladen, omdat de accu tijdens het laden niet warm wordt en bij het opladen van een halfvolle accu geen geheugeneffect ontstaat. De meegeleverde lader zorgt ervoor dat de accu in 40 minuten al voor 90 procent geladen is.
De machine is voorzien van een systeem dat de vibratie vermindert. Hierdoor wordt de gebruiker uiteraard minder belast en kan hij langer met de machine werken. De compacte L-vorm met de achteraan geplaatste accu zorgt voor een goede balans. Er kan zo ook prima mee in kleine ruimten worden gewerkt. De hamer heeft een antislip handgreep om comfortabel te kunnen werken.
Volgens DeWalt is de machine met name geschikt voor het boren van anker- en bevestigingsgaten van 4 tot 24 millimeter in beton en metselwerk.

Reageer op dit artikel