nieuws

Aantrekkende Duitse economie doet omzet Strabag goed

bouwbreed Premium

Strabag profiteert als geen ander van de aantrekkende bouwconjunctuur in Duitsland. Het concern uit Keulen zag zijn omzet in de eerste helft van het jaar met 14 procent stijgen tot 1,7 miljard euro.

Strabag heeft een turbulent jaar vol veranderingen achter de rug. De wegenbouwtak van Dywidag werd opgenomen, in ruil voor de specialiteiten hoog- en ingenieursbouw, die in handen kwamen van Züblin. Bovendien lijfde het bedrijf de groep Preusse in, waardoor de huidige resultaten nauwelijks nog te vergelijken zijn met de prestaties vorig jaar. Strabag nieuwe stijl haalde in de eerste zes maanden van het jaar een kwart meer opdrachten binnen dan in de eerste helft van 2005. De waarde van de orders steeg tot 2,1 miljard euro. In Duitsland tekende zich 29 procent groei af. Ook het bedrijf Bauholding Beteiligung – waarvan Strabag voor 35 procent eigenaar is – doet goede zaken. Zo kwam een Italiaans snelwegproject van 1,2 miljard euro in de boeken. In de eerste zes maanden zette Strabag een 15 procent grotere bouwprestatie neer dan een jaar geleden. De buitenlandse groei bedroeg 13 procent.
De Keulse onderneming berekent zijn werkvoorraad als goed voor 10,1 maand. Het orderbestand reikte op 30 juni tot het niveau van 3,6 miljard euro. De waarde ligt daarmee 24 procent hoger dan in de zomer van 2005. Het aantal medewerkers van Strabag groeide met 118 tot 9777 personen. Voor het gehele jaar verw acht de onderneming een licht dalende omzet.

Reageer op dit artikel