nieuws

VNG wil extra geld voor vernieuwing in steden

bouwbreed

DEN HAAG – De Vereniging Nederlandse Gemeeenten (VNG) vindt dat er al vanaf 2008 veel extra geld moet komen voor stedelijke vernieuwing. Volgens de belangenorganisatie kan niet tot 2010 worden gewacht op een forse financiële injectie van het Rijk. De VNG heeft afgelopen week in een bestuurlijk overleg met minister Dekker (VROM) aangedrongen op meer […]

DEN HAAG – De Vereniging Nederlandse Gemeeenten (VNG) vindt dat er al vanaf 2008 veel extra geld moet komen voor stedelijke vernieuwing. Volgens de belangenorganisatie kan niet tot 2010 worden gewacht op een forse financiële injectie van het Rijk.

De VNG heeft afgelopen week in een bestuurlijk overleg met minister Dekker (VROM) aangedrongen op meer geld voor de aanpak van achterstandwijken op de kortere termijn. In haar visie op de woningmarkt stelt Dekker dat er vanaf 2010 een fikse extra investering van zo�n vier miljard nodig is om het afglijden van wijken in de steden te voorkomen. De gemeenten zijn blij met dat standpunt van de minister, maar vinden 2010 wel heel ver weg, aldus een woordvoerster.

Reageer op dit artikel