nieuws

Imago Zweedse bouwbranche beter

bouwbreed

stockholm – Het vertrouwen van de Zweedse bevolking in de bouwbranche heeft zich de afgelopen jaren positief ontwikkeld.

Dat meldt de federatie Sveriges Byggindustrier (BI) die naar het imago van de branche voor de derde keer onderzoek heeft laten uitvoeren. Niettemin heeft de meerderheid nog bedenkingen.

Momenteel stelt 34 procent van de ondervraagden �veel vertrouwen� of �een heel groot vertrouwen� te hebben in de bedrijven die woningen bouwen of renoveren. Bij het voorlaatste onderzoek in 2003 dacht er maar 26 procent zo over en in 1999 was het nog minder.

Het overgrote deel van de ondervraagden – acht op de tien – gelooft nog steeds dat zwartwerken de gewoonste zaak is in de branche. De publieke opinie heeft ook niet zoveel fiducie in de bouw als het aankomt op de diversiteit in de personeelssamenstelling. Bijna de helft (46 procent) denkt dat de bouwbedrijven niet bereid zijn vrouwen aan te stellen. Nog eens 27 procent is de opvatting toegedaan dat de bedrijven evenmin bereid zijn allochtonen in dienst te nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels