nieuws

Eurocommercial verdubbelt winst

bouwbreed Premium

– Vastgoedbelegger Eurocommercial Properties heeft de nettowinst ruimschoots verdubbeld in het gebroken boekjaar 2005/2006, dat eind juni werd afgesloten. Het vastgoedbedrijf uit Amsterdam boekte een nettowinst van 233,9 miljoen euro, afgezet tegen 113,9 miljoen in het voorgaande boekjaar. Het direct beleggingsresultaat is met 14 procent toegenomen tot 56,1 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Eurocommercial Properties vrijdag heeft gepresenteerd. Het direct beleggingsresultaat nam toe omdat de nettohuuropbrengsten met 8 procent stegen, terwijl de rentelasten daalden. De verdubbeling van de nettowinst is voor een belangrijk deel te danken aan de herwaardering van het vastgoed van Eurocommercial. De waarde van de panden steeg met 197 miljoen euro.

Reageer op dit artikel