nieuws

Drie bedrijven voor rechter om balkondrama Maastricht

bouwbreed Premium

MAASTRICHT – Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht gaat drie bedrijven vervolgen voor het balkondrama, dat drie jaar geleden het leven eiste van twee bewoners van een appartementencomplex in Maastricht. Dat heeft de Maastrichtse persofficier van justitie Anneke Rogier dinsdag bevestigd. Bij het ongeval braken in april 2003 enkele balkons van een pas gebouwd complex […]

MAASTRICHT – Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht gaat drie bedrijven vervolgen voor het balkondrama, dat drie jaar geleden het leven eiste van twee bewoners van een appartementencomplex in Maastricht. Dat heeft de Maastrichtse persofficier van justitie Anneke Rogier dinsdag bevestigd.

Bij het ongeval braken in april 2003 enkele balkons van een pas gebouwd complex af. De aannemer, constructeur en ontwerper van de balkons aan de Patio Sevilla in Maastricht wordt dood door schuld ten laste gelegd. Op 4 oktober heeft de eerste regiezitting tegen de drie bedrijven plaats. Volgens Rogier kan de rechtbank de bedrijven een maximale boete van 45.000 euro opleggen. Zij wilde niet zeggen om welke bedrijven het gaat, maar weersprak echter niet dat het gaat om drie bedrijven die dinsdagavond door de regionale omroep L1 worden genoemd: hoofdaannemer Smeets Bouw uit Maastricht, de Brabantse hoofdconstructeur Verbossen en het bedrijf Kaskon uit Zoetermeer. De bedrijven zijn inmiddels gedagvaard. Rogier kon niet zeggen waarom het strafrechtelijke onderzoek zo lang heeft geduurd. ( ANP)

Reageer op dit artikel