nieuws

Dassenburcht vertraagt aanleg omstreden weg

bouwbreed

PUTTEN – Op het beoogde tracé voor de omstreden omleiding van de N303 bij Putten is een dassenburcht ontdekt. Dit leidt in elk geval tot vertraging in de aanleg van de weg, melden provincie Gelderland en de Stichting voor Natuur- en Milieubescherming Putten. â��Deze ontdekking was voor iedereen een verrassing. Het betekent zeker een vertraging […]

PUTTEN РOp het beoogde trac̩ voor de omstreden omleiding van de N303 bij Putten is een dassenburcht ontdekt. Dit leidt in elk geval tot vertraging in de aanleg van de weg, melden provincie Gelderland en de Stichting voor Natuur- en Milieubescherming Putten.

�Deze ontdekking was voor iedereen een verrassing. Het betekent zeker een vertraging van een half jaar in de plannen��, aldus Harry Walinga, projectleider N303 bij de provincie Gelderland. Volgens hem zijn er drie opties. �Het provinciebestuur kan het ministerie van LNV vragen of het mogelijk is de burcht te verplaatsen, het tracé kan ter plaatse van de burcht worden verlegd of er komt een nieuw ontwerp voor de hele weg.�� De gemeente Putten heeft voorkeur voor het beoogde tracé uitgesproken. De gemeente wil de weg, omdat er nu te veel verkeer door de kern van de Veluwse gemeente gaat.

Reageer op dit artikel