nieuws

China gaat met geleend geld infra verbeteren

bouwbreed

BEIjING – De Chinese overheid leent de komende drie jaar tot 4,5 miljard dollar extra bij de Wereldbank. Het merendeel van het geld komt terecht bij projecten voor stedelijke ontwikkeling, infrastructuur en milieubescherming. Vanaf 2007 wil Peking ieder jaar tussen de 1 en 1,5 miljard dollar bijlenen. Waar China eerdere leningen in twintig jaar terug […]

BEIjING – De Chinese overheid leent de komende drie jaar tot 4,5 miljard dollar extra bij de Wereldbank. Het merendeel van het geld komt terecht bij projecten voor stedelijke ontwikkeling, infrastructuur en milieubescherming. Vanaf 2007 wil Peking ieder jaar tussen de 1 en 1,5 miljard dollar bijlenen. Waar China eerdere leningen in twintig jaar terug moest betalen, is dat vanwege het snel stijgende bbp nu teruggeschroefd naar zeventien jaar. De rest van het geleende geld wordt besteed aan cursussen waarin Chinezen duurzaam om leren te gaan met landbouwgrond en energie.

Reageer op dit artikel