nieuws

Ander weer Veel natter

bouwbreed Premium

Nu de hittegolf na vandaag definitief tot het verleden behoort, hoogstwaarschijnlijk was het zelfs gisteren al voorbij, schakelen we deze week over op een totaal ander weertype. Van invloed is een lagedruk- gebied dat van Schotland naar de zuidelijke Noordzee trekt en daar enige tijd blijft liggen. Omdat dit lagedrukgebied tot op grote hoogte met […]

Nu de hittegolf na vandaag definitief tot het verleden behoort, hoogstwaarschijnlijk was het zelfs gisteren al voorbij, schakelen we deze week over op een totaal ander weertype. Van invloed is een lagedruk- gebied dat van Schotland naar de zuidelijke Noordzee trekt en daar enige tijd blijft liggen. Omdat dit lagedrukgebied tot op grote hoogte met koude lucht is gevuld, neemt de buiigheid sterk toe. Vooral in de kustgebieden en rond het IJsselmeer kunnen woensdag en donderdag plaatselijk tientallen millimeters regen vallen, opgewekt door de hoge watertemperaturen van 22 tot 25 graden die we op dit moment hebben. Vandaag passeert al een storing die vanochtend boven het westen van het land ligt, vanmiddag boven het oosten. Uit de bijbehorende bewolking valt buiige regen, er is kans op onweer en lokaal valt meer dan 10 millimeter. Na passage van de storing klaart het op en komt de zon erdoor, maar tegen de avond volgen in het westen alweer de eerste buien.

Reageer op dit artikel