nieuws

Akkoord over nieuwe ambassade VS

bouwbreed

– De gemeente Den Haag en de Verenigde Staten hebben in juli definitief overeenstemming bereikt over de verhuizing van de Amerikaanse ambassade uit het centrum van Den Haag. Burgemeester Wim Deetman maakte deze week bekend dat de Amerikanen vlak voor het zomerreces groen licht hebben gegeven voor het vertrek van de ambassade naar een locatie buiten de stad. Zoals het er nu naar uitziet staat het nieuwe ambassadegebouw in 2011 op het terrein van de huidige hondenrenbaan aan de Benoordenhoutseweg. In het voorjaar van 2009 wordt met de bouw begonnen. Een en ander kan nog vervroegd worden als alle procedures soepel verlopen en de Verenigde Staten meevallers hebben in hun bouwplannen voor ambassades in andere landen. De gemeente Wassenaar is nu aan zet wat betreft de procedures, waaronder bijvoorbeeld vergunningaanvragen. Het stuk grond waarop de toekomstige vertegenwoordiging van de VS komt, is nu nog eigendom van de gemeente Den Haag en ligt op Wassenaars grondgebied.

Reageer op dit artikel