nieuws

Afbouwen Wembley kost nog een jaar

bouwbreed

londen – Het nieuwe Wembley-stadion in Londen is vermoedelijk niet klaar voor juni volgend jaar, aldus de Australische bouwer Multiplex . Het stadion zou oorspronkelijk begin dit jaar worden opgeleverd maar dat is al diverse malen uitgesteld. Multiplex geeft de schuld voor het verdere uitstel opnieuw aan de opdrachtgever, Wembley National Stadium Ltd. dat nog […]

londen – Het nieuwe Wembley-stadion in Londen is vermoedelijk niet klaar voor juni volgend jaar, aldus de Australische bouwer Multiplex . Het stadion zou oorspronkelijk begin dit jaar worden opgeleverd maar dat is al diverse malen uitgesteld.

Multiplex geeft de schuld voor het verdere uitstel opnieuw aan de opdrachtgever, Wembley National Stadium Ltd. dat nog een aantal �kritische� werkzaamheden zelf moet uitvoeren.

Pas als dat is gebeurd, kunnen de technische en andere installaties verder worden getest. “Op dit moment is onduidelijk wanneer WNSL feitelijk zal beginnen en wanneer die werkzaamheden zullen zijn afgerond”, aldus woordvoerder Peter Murphy van Multiplex.

WNSL wijst de beschuldigingen van de hand. “Hoewel het stadion bijna klaar lijkt, moet Multiplex toch nog omvangrijke werken uitvoeren”, aldus directeur Michael Cunnah. WNSL houdt er in elk geval al rekening mee dat de belangrijke Cup Final volgend jaar opnieuw, net als dit jaar, naar Cardiff moet worden verplaatst.

Reageer op dit artikel