nieuws

Aannemer geeft gemeente Hoorn geld alsnog terug

bouwbreed

HOORN – Het heeft zes jaar geduurd, maar Bouwbedrijf Scholtens uit Andijk en de gemeente Hoorn hebben het conflict over de bouwlocatie Visserseiland bijgelegd. De gemeente krijgt bijna een kwart miljoen euro terug, omdat de geplande nieuwbouw op die locatie niet is doorgegaan.

De slepende kwestie betrof de sloop en nieuwbouw elders van De Haai, een watersportgebouw van de gemeente. Het gebouw lag pal naast een nieuwbouwcomplex waar Scholtens 114 woningen heeft gerealiseerd. De gemeente had in een aparte overeenkomst al de grond aan de aannemer verkocht waar de nieuwbouw van De Haai moest komen. Overeenkomstig het contract was het geld in depot gezet voor het geval de plannen niet zouden worden gerealiseerd. In dat geval kreeg Hoorn haar geld terug.

Uiteindelijk verdween het nieuwbouwplan van tafel, omdat de watersportclubs en de horeca-ondernemer niet tevreden waren en vooral omdat omwonenden tal van bezwaren hadden.

Daarna ontstond een conflict over het geld dat in depot lag. Scholtens vond dat de gemeente niet meer het volledige bedrag kon krijgen, omdat er al voor bijna anderhalve ton was geïnvesteerd, onder meer in heien.

Pikant detail is dat de ontwikkelingstak van Scholten veel grond in handen heeft op het nog te ontwikkelen bedrijventerrein West-Frisia Noord en daarom gebaat is bij een goede verstandhouding met de gemeente. Dat staat volgens wethouder J. van Es echter helemaal buiten de oplossing die de partijen nu hebben gevonden. Scholtens wil niet inhoudelijk reageren en laat weten zich in de reactie van de wethouder te kunnen vinden.

Reageer op dit artikel