nieuws

Waterschap geeft impuls aan Twente

bouwbreed

enschede – Waterschappen zijn uitstekende aanjagers van de regionale economie. Dat volgt uit een onderzoek van het Centrum voor Schone Technologie en Milieubeleid van de Universiteit Twente. De onderzoekers Anne van der Veen en Agni Kalfagianni plozen uit dat elke euro die het waterschap Regge en Dinkel investeert, de economie in Overijssel een impuls geeft […]

enschede – Waterschappen zijn uitstekende aanjagers van de regionale economie. Dat volgt uit een onderzoek van het Centrum voor Schone Technologie en Milieubeleid van de Universiteit Twente.

De onderzoekers Anne van der Veen en Agni Kalfagianni plozen uit dat elke euro die het waterschap Regge en Dinkel investeert, de economie in Overijssel een impuls geeft van 1,70 euro. Alleen al in die regio besteedt het waterschap jaarlijks een kleine 60 miljoen euro.

Van het geld vloeit 90 procent naar personeelskosten en onderhoud van watergangen en zuiveringsinstallaties. Het bedrijfsleven wordt door het waterschap veelvuldig uitgedaagd innovatieve technieken te ontwikkelen.

Reageer op dit artikel