nieuws

Verbazing over nieuwe wijk in oksel A12/A4

bouwbreed

den haag – Moet de gemeente Den Haag op een �luchtbelaste� locatie zoals de oksel van de A12 en de A4 een kleine 800 woningen willen bouwen? Dat vraagt Evert Hasselaar, onderzoeker Gezond Wonen aan de TU Delft, zich af naar aanleiding van de bouwplannen van de gemeente Den Haag op deze plek. “De woningen […]

den haag – Moet de gemeente Den Haag op een �luchtbelaste� locatie zoals de oksel van de A12 en de A4 een kleine 800 woningen willen bouwen? Dat vraagt Evert Hasselaar, onderzoeker Gezond Wonen aan de TU Delft, zich af naar aanleiding van de bouwplannen van de gemeente Den Haag op deze plek.

“De woningen komen vlak langs het voorbijrazende verkeer te liggen. Het duurt nog wel even voordat auto�s op grote schaal met roetfilters zijn uitgerust en bovendien neemt de verkeersintensiteit toe. Roet afkomstig van verkeer is de grootste bron van de kleinste deeltjes fijn stof, die het meest schadelijk zijn voor de gezondheid.”

Ondanks de eerdere ervaringen met het nieuwe ADO-stadion langs de A4, waarvan de bouw vanwege de luchtkwaliteit een tijd is stilgelegd, verwacht de gemeente Den Haag geen problemen. “In het verleden hebben we hier al gemeten en de hoeveelheid fijn stof zat onder de norm. We verwachten dat dit zo blijft.”

Reageer op dit artikel