nieuws

Subsidie voor kerk Molenhoek

bouwbreed Premium

molenhoek – De provincie Limburg stopt bijna een ton in het opknappen van de parochiekerk Onze Lieve Vrouwe van Zeven Smarten in het Noord-Limburgse Molenhoek, vlak bij Nijmegen. Dat maakte de provincie gisteren bekend.

Door deze toekenning kan het parochiebestuur de begroting van het herstelplan rondmaken en onder meer een kostbare dakreparatie uitvoeren. Naast het vernieuwen van het dak is het kerkgebouw dringend toe aan een aantal herstelwerkzaamheden zoals het vervangen van het voegwerk en het vernieuwen van het zinkwerk. De opknapbeurt gaat in totaal 1,1 miljoen euro kosten.

Provinciale subsidies voor kerkelijke renovaties zijn niet onbetwist. De oppositie in de Limburgse Staten heeft hiertegen bij herhaling bezwaar gemaakt, omdat zij het not done vindt om belastinggeld in kerkelijke zaken te steken.

Maar onder druk van het CDA blijft de provincie zich in deze kerkvriendelijk opstellen.

Reageer op dit artikel