nieuws

Leighton noteert 157 miljoen euro

bouwbreed Premium

essen – De Australische Hochtiefdochter Leighton heeft voor 157 miljoen euro aan opdrachten binnengehaald. Het werk ligt te wachten in India, Dubai en Australië.

In India gaat Leighton uit de kust aan de slag met een twintig kilometer lange pijpleiding voor de raffinaderij Kochi. Het karwei moet in april zijn geklaard en brengt 31 miljoen euro op. De 24 kilometer lange pijplijn besteld door de Sydney Water Corporation in New South Wales brengt 76 miljoen euro in het laatje. De bouw behelst de uitbreiding van een bestaand systeem plus de aanleg van twee pomphuizen.

In Dubai schreef Leighton een wegenbouwproject ter waarde van 50 miljoen euro in de boeken. De opdracht is vijftien kilometer weg aan te leggen ter ontsluiting van de City of Arabia in pretpark Dubailand. Het project vraagt om de bouw van vijf bruggen en speciale aandacht voor de ondergrondse infra voor het transport van drinkwater, rioolwater en data.

Reageer op dit artikel