nieuws

Lage btw ook voor totaalrenovatie

bouwbreed Premium

brussel – De Belgische regering wil de reikwijdte van het lage btw-tarief in de bouw uitbreiden naar onder andere totaalrenovatie. Dit zei premier Guy Verhofstadt tijdens de zestigste verjaardag van de Confederatie Bouw. Nu nog geldt voor renovatie waar alleen de gevel overeind blijft, het tarief van 21 procent waar voor onderhoud en minder ingrijpende […]

brussel – De Belgische regering wil de reikwijdte van het lage btw-tarief in de bouw uitbreiden naar onder andere totaalrenovatie. Dit zei premier Guy Verhofstadt tijdens de zestigste verjaardag van de Confederatie Bouw.

Nu nog geldt voor renovatie waar alleen de gevel overeind blijft, het tarief van 21 procent waar voor onderhoud en minder ingrijpende woningverbetering 6 procent btw wordt gerekend. “Dit zal veranderen. Over de modaliteiten moet nog worden gesproken, maar in ieder geval zal in een ruim aantal gevallen van vernieuwbouw de btw sterk dalen”, aldus Verhofstadt.

Confederatie-voorzitter Dirk Cordeel wil op dit punt nog verder gaan. Ook sloop en herbouw zou volgens hem onder het lage tarief moeten vallen. Verder wil de premier een lastenverlichting invoeren voor de overuren die werknemers maken. “De remedie is de kosten van overuren voor de werkgever verlagen en het voordeel voor de werknemer verhogen.”

Reageer op dit artikel