nieuws

EU-boete Hoek Loos blijft gehandhaafd

bouwbreed

luxemburg – Het Europese Hof van Justitie in Luxemburg heeft een klacht van de producent van industriële gassen Hoek Loos tegen een boete van 12,6 miljoen euro van eind jaren negentig verworpen. Daardoor moet het bedrijf de boete gewoon betalen, omdat niet is bewezen dat er geen sprake was van kartelvorming. De Europese Commissie, het […]

luxemburg – Het Europese Hof van Justitie in Luxemburg heeft een klacht van de producent van industriële gassen Hoek Loos tegen een boete van 12,6 miljoen euro van eind jaren negentig verworpen. Daardoor moet het bedrijf de boete gewoon betalen, omdat niet is bewezen dat er geen sprake was van kartelvorming. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, legde zeven Nederlandse bedrijven in totaal een gezamenlijke boete van ruim 20 miljoen euro op voor het maken van verboden onderlinge prijsafspraken. Hoek Loos kreeg daarbij de hoogste straf opgelegd. De boetes volgden op invallen bij de zeven bedrijven in Nederland in 1997 en 1998.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels