nieuws

Daken ingestort door fouten ontwerp en bouw

bouwbreed

den haag – De instorting van de daken vorig najaar na flinke sneeuwval is veroorzaakt door fouten in het ontwerp of de bouw. De VROM-Inspectie heeft bij 21 van 22 nader onderzochte gebouwen constructiefouten aangetroffen. Minister Dekker (VROM) heeft dat vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Uit het onderzoek naar bouwkundige schades […]

den haag – De instorting van de daken vorig najaar na flinke sneeuwval is veroorzaakt door fouten in het ontwerp of de bouw. De VROM-Inspectie heeft bij 21 van 22 nader onderzochte gebouwen constructiefouten aangetroffen.

Minister Dekker (VROM) heeft dat vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Uit het onderzoek naar bouwkundige schades bij de heftige sneeuwval blijkt dat honderd gebouwen vorig najaar schade hebben opgelopen.

Omdat dit vaak komt door fouten, pleit de inspectie voor een aangescherpt toezicht op de bouwregels. Ook moeten de normen voor de sneeuwbelasting opnieuw kritisch worden bekeken. Dit vooral omdat er in toekomst vaker met extreme sneeuwval rekening moet worden gehouden.

Reageer op dit artikel