nieuws

Alleen aanvragen met nieuwe epc fiatteren

bouwbreed

den haag – Gemeenten mogen alleen bouwaanvragen met een energieprestatienorm van 0,8 of lager goedkeuren. Het is echt een “misverstand” dat de nieuwe aangescherpte norm niet rechtsgeldig is. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van VROM gisteren meegedeeld. Volgens de woordvoerder zal het departement contact opnemen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten zodat die ook […]

den haag – Gemeenten mogen alleen bouwaanvragen met een energieprestatienorm van 0,8 of lager goedkeuren. Het is echt een “misverstand” dat de nieuwe aangescherpte norm niet rechtsgeldig is.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van VROM gisteren meegedeeld. Volgens de woordvoerder zal het departement contact opnemen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten zodat die ook richting gemeenten gaat aangeven dat de nieuwe aangescherpte norm gehanteerd moet worden. De VNG heeft zich eerder op het standpunt gesteld dat de norm pas half augustus van kracht gaat.

VROM zal ook in een schriftelijke reactie aan Neprom melden dat de ontwikkelaars toch echt van de nieuwe norm moeten uitgaan. Neprom trok deze week aan de bel vanwege de aanhoudende onzekerheid over de energieprestatienorm. Reden voor de verwarring is een procedurefout die VROM heeft gemaakt. Volgens VROM heeft dat geen juridische implicaties voor de nieuwe norm. Dit werd eerder betwist door de VNG, de ontwikkelaars en corporatiekoepel Aedes.

Reageer op dit artikel