nieuws

Woningen en bedrijventerrein in Harnaschpolder bij Delft

bouwbreed

delft – Nu de gronden in de Harnaschpolder en Voordijkshoornsepolder zijn aangekocht, kan de ontwikkeling van een woonwijk met 550 woningen en een bedrijventerrein beginnen. De bouw van de eerste woningen moet in 2007 beginnen. Volker Wessels neemt een deel van de woningbouw voor zijn rekening.

De eerste woningen worden gebouwd in deelgebied Lookwatering-West. Voor deelgebied twee dat direct grenst aan de bestaande bebouwing van Delft, worden nu de concrete plannen uitgewerkt. Na de zomer brengt de gemeente Delft dat uitwerkingsplan in procedure. Een van de eerste activiteiten die voor het einde van dit jaar zichtbaar zijn in het gebied, is het doortrekken van de Kristalweg. De woningbouw start in 2008.

In samenwerking met AM en Grondvest realiseert Volker Wessels Vastgoed (VWV) 550 woningen, verdeeld over twee fasen. Het gaat om vrije-sectorwoningen, deels appartementen en deels grondgebonden woningen in het middeldure tot dure segment. VWV is nauw betrokken geweest bij de complexe verwerving van de gronden die zijn verdeeld over verschillende grondeigenaren. De ontwikkelaar heeft in dit kader samenwerking gezocht met gemeenten en marktpartijen.

Gezamenlijk

De gemeenten Midden-Delfland, Delft en Den Haag ontwikkelen gezamenlijk direct aan de A4 tussen Rotterdam en Den Haag het toekomstige bedrijventerrein Harnaschpolder. Als onderdeel van het woon-werklandschap langs de A4 is het gemengde bedrijventerrein bedoeld voor kleinere en grotere bedrijven. Het nieuwe industrieterrein biedt 80 hectare die in kavels aan bedrijven wordt verkocht. Ook kleinschalige woningbouw, een recreatiegebied en infrastructuur maken onderdeel van dit project dat in 2007 van start gaat met de ontwikkeling van deelgebied 1. VWS heeft in het bedrijventerrein een bouwclaim van ongeveer tien woningen.

Reageer op dit artikel