nieuws

Wienerberger neemt steenbakkerij over

bouwbreed

brussel – De Oostenrijkse bouwmaterialengroep Wienerberger neemt de Belgische steenbakkerij Ampe in het West-Vlaamse Pittem bij Tielt over en verhoogt daardoor zijn marktaandeel in België op de bakstenenmarkt van 70 naar 80 procent. De Oostenrijkse groep is in België ook al eigenaar van de steenbakkerijen Desimpel, Koramic en Swenden. Het familiebedrijf Ampe stelt man te […]

brussel – De Oostenrijkse bouwmaterialengroep Wienerberger neemt de Belgische steenbakkerij Ampe in het West-Vlaamse Pittem bij Tielt over en verhoogt daardoor zijn marktaandeel in België op de bakstenenmarkt van 70 naar 80 procent.

De Oostenrijkse groep is in België ook al eigenaar van de steenbakkerijen Desimpel, Koramic en Swenden. Het familiebedrijf Ampe stelt man te werk en is goed voor een omzet van 10 miljoen euro per jaar. Het bedrijf is 100 jaar oud, maar verkeerde de laatste jaren steeds in de rode cijfers. Wienerberger heeft aangekondigd daarin snel verandering te zullen brengen door forse investeringen, waardoor Ampe zich zal kunnen uitbreiden. Er komt onder andere een nieuwe installatie om klei uit te baggeren die minstens 1,5 miljoen euro kost.

Door de overname van Ampe daalt het toch al kleine aantal zelfstandige steenbakkerijen in België tot drie. Het gaat om Steenbakkerij Ploegsteert in Wallonië en de Steenfabrieken Vandersanden in Bilzen en Heylen Bricks in Veldwezelt, beide in Belgisch Limburg.

Reageer op dit artikel