nieuws

Vernieuwde A16 met vrolijkheid overgedragen

bouwbreed

breda – Na een bouwperiode van zes jaar wordt de nieuwe A16 zaterdag geopend door minister Peijs. De weg is verbreed en verlegd. Voor de aanleg van ruim 22 kilometer extra weg is 858.500 ton asfaltbeton gebruikt.

Om de doorstroming op de �belangrijkste� transportroute tussen Nederland en België te bevorderen is de weg van vier naar zes rijstroken verbreed. Verleggen was nodig om de hsl-zuid relatief bochtenvrij te kunnen aanleggen. Bij Effen is de weg het meest verschoven, 400 meter.

Hoofd ingenieur-directeur Rijkswaterstaat Jaap Geluk van hsl-zuid draagt de nieuwe weg zaterdag met �vrolijkheid� over aan Rijkswaterstaat Noord-Brabant.

“Het was een zeer interessante uitdaging om de rijksweg te bundelen met het spoor en daarvan een prachtig resultaat te maken”, blikt hij terug. Volgens Geluk past de nieuwe weg met mooie geluidsschermen �schitterend� in het landschap.

Voor Rijkswaterstaat was de A16 het eerste grootschalige project dat volgens de design & constructmethode werd aanbesteed. Dat is goed bevallen. “We hebben veel geleerd op het gebied van kwaliteitstoezicht.”

Typerend voor het succes met de aanneemcombinaties Brabant-Noord en Brabant-Zuid noemt Geluk. “Bij de tunnelbak bij Prinsenbeek nam de laatste het initiatief om de tunnel van extra trekpalen te voorzien.”

Reageer op dit artikel