nieuws

Twee spoorprojecten voor Hochtief

bouwbreed

essen – Hochtief heeft in Oostenrijk twee grote spoorprojecten binnengehaald. De opdrachten vertegenwoordigen een waarde van 290 miljoen euro. De bouwer uit Essen kan eenderde van het bedrag op zijn conto schrijven. Opdrachtgevers zijn spoorbedrijf ÖBB Infrastruktur en de Brenner Eisenbahn. Nabij Wenen bouwt Hochtief een 3 kilometer lange tunnel op het traject Meidling-St. Pölten. […]

essen – Hochtief heeft in Oostenrijk twee grote spoorprojecten binnengehaald. De opdrachten vertegenwoordigen een waarde van 290 miljoen euro. De bouwer uit Essen kan eenderde van het bedrag op zijn conto schrijven. Opdrachtgevers zijn spoorbedrijf ÖBB Infrastruktur en de Brenner Eisenbahn.

Nabij Wenen bouwt Hochtief een 3 kilometer lange tunnel op het traject Meidling-St. Pölten. De ruwbouw van deze Lainzertunnel moet medio 2010 klaar zijn. Het nieuwe spoorwegtraject wordt in 2013 in gebruik genomen.

In het dal van de Inn gaat Hochtief aan de slag met de 4 kilometer lange Jenbachtunnel, in 2010 geschikt voor dubbelspoor. Bij de aanleg wordt gebruikgemaakt van een boorkop met een doorsnede van 13 meter. Het werk is ingewikkeld, omdat de tunnel onder diverse spoorbanen duikt hetgeen gepaard gaat met talrijke extra kunstwerken.

Hochtief werkt momenteel in Oostenrijk aan vijf grote spoorprojecten en is bovendien druk in de weer met de uitbreiding van de luchthaven van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Reageer op dit artikel