nieuws

Spaanse bouwer FCC legt hand op Uniland

bouwbreed

madrid – De Spaanse bouwer FCC neemt voor 1,1 miljard euro Uniland over. Voor het bedrag krijgt FCC 51 procent van de aandelen in handen van de Spaanse cementfabrikant. Afgelopen jaar investeerde FCC al 1,3 miljard euro in aankopen. De onderneming wil vooral in het buitenland expanderen. Doel is komend jaar het buitenlandse aandeel te […]

madrid – De Spaanse bouwer FCC neemt voor 1,1 miljard euro Uniland over. Voor het bedrag krijgt FCC 51 procent van de aandelen in handen van de Spaanse cementfabrikant.

Afgelopen jaar investeerde FCC al 1,3 miljard euro in aankopen. De onderneming wil vooral in het buitenland expanderen. Doel is komend jaar het buitenlandse aandeel te verhogen tot 40 procent. Met de overname van Uniland versterkt FCC zijn positie aanzienlijk in Amerika, Groot-Brittannië en Tunesië. De minderheidsaandeelhouders van Uniland hebben vijf jaar de tijd om – tot een maximum van nogmaals 22,5 procent – aandelen tegen de koers van de huidige transactie te verkopen aan FCC.

Reageer op dit artikel