nieuws

Rusland bouwt eerste drijvende kerncentrale

bouwbreed Premium

MOSKOU – Rusland begint volgend jaar met de bouw van de eerste drijvende kerncentrale in de wereld. De kerncentrale-exploitant Rosenergoatom en de militaire werf Sevmasj in het noorden van het land tekenden gisteren een contract over de bouw, die omgerekend 270 miljoen euro moet gaan kosten. De drijvende centrale bestaat uit een 140 meter lang […]

MOSKOU – Rusland begint volgend jaar met de bouw van de eerste drijvende kerncentrale in de wereld. De kerncentrale-exploitant Rosenergoatom en de militaire werf Sevmasj in het noorden van het land tekenden gisteren een contract over de bouw, die omgerekend 270 miljoen euro moet gaan kosten. De drijvende centrale bestaat uit een 140 meter lang platform met twee kleine reactoren met in totaal een vermogen van 70 megawatt.

Reageer op dit artikel