nieuws

Reesink claimt 45 miljoen van gemeente Apeldoorn

bouwbreed Premium

apeldoorn – Technisch handelsbedrijf Reesink heeft een schadeclaim van 45 miljoen euro ingediend tegen de gemeente Apeldoorn.

De beursgenoteerde onderneming meent voor 45 miljoen euro schade te hebben geleden doordat Apeldoorn een verhuizing van Reesink jarenlang heeft tegengewerkt. De gemeente kan zich “moeilijk een voorstelling maken bij de hoogte van dat bedrag”.

Een woordvoerder van de gemeente reageerde gisteren echter niet verbaasd op de schadeclaim van Reesink. “Dit bedrag hing al geruime tijd boven de markt. Maar het is hun interpretatie van de schade, laat dat duidelijk zijn.” De gemeente heeft zelf een expert aangesteld om een raming te maken.

Reesink heeft de zaak aangekaart bij de rechtbank in Zutphen, omdat onderhandelingen met de gemeente over een schikking niet snel genoeg zouden verlopen. “Dat schiet dus niet op. Wij achten het een gemiste kans”, verklaarde de onderneming. De gemeente is zich echter van geen kwaad bewust. “Wij hebben het gevoel dat we constructieve gesprekken voeren”, aldus de zegsman. “Wat ons betreft gaan we daar ook mee door.”

Reesink moet de schadevergoeding waarover partijen steggelen, compenseren voor de moeizame verhuizing van de technische groothandel naar Apeldoorn. Reesink besloot in 1996 te verhuizen vanuit Zutphen. Dat voornemen werd echter jarenlang vertraagd doordat het gemeentebestuur ten onrechte onder de intentieovereenkomst met Reesink probeerde uit te komen. Begin dit jaar struikelde het college over de kwestie en stapten de zeven wethouders van Apeldoorn op.

Door de nieuwe stap die de directie van Reesink nu heeft gezet, moet de rechtbank een oordeel vellen over een schadevergoeding. Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat de rechter tot een slotsom komt.

Reageer op dit artikel