nieuws

Opfleuren van Paramaribo hoeft niet veel te kosten

bouwbreed

paramaribo – Door monumenten te renoveren, meer pleinen aan te leggen en de groenvoorziening te verbeteren kan de Surinaamse hoofdstad Paramaribo een veel beter aanzicht krijgen. Dat stelt Ruwan Aluvihare, landschapsarchitect van de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam.

Het nu gebrekkige woon- en leefmilieu in de deels historische maar verpauperde stad, die ruim een kwart miljoen inwoners telt, zou door een breed gedragen plan van aanpak en daadkracht bevordert kunnen worden, zo concludeert Aluvihare. “Wel is het van belang dat er een beheersplan komt en dat er jaarbudgetten worden vastgesteld.”

In de afgelopen decennia zijn tal van plannen voor stadsverfraaiing gepresenteerd, om vervolgens definitief in bureauladen van ambtenaren en politici te verdwijnen. Huidig minister M. Hassankhan van Binnenlandse Zaken, die verantwoordelijk is voor het woon- en leefmilieu, zegt echter dat nu serieus de daad bij het woord wordt toegevoegd. “We zullen de komende jaren concreet werken op basis van realiseerbare projecten. Daarbij is de hulp van bedrijfsleven en betrokken organisaties echter noodzakelijk. Het hoeft allemaal niet zoveel te kosten. Door bijvoorbeeld middenbermen van bloemen te voorzien, creëer je al een veel betere leefomgeving”, aldus de bewindsman.

De gemeente Amsterdam staat niet onwelwillendheid tegenover het adviseren en eventueel gedeeltelijk financieren ten aanzien van de stadsverfraaiing.

Reageer op dit artikel