nieuws

Negende goede jaar op rij voor Franse bouw

bouwbreed

parijs – Alles wijst er op dat 2006 weer een uitstekend jaar wordt voor de Franse bouw. “Het jaar is onder een goed gesternte begonnen, vooral dankzij de opleving in het aantal nieuwe werken voor kantoren en andere commerciële bouwwerken”, aldus de Franse bouwfederatie FFB.

De Franse bouw heeft vorig jaar recordprestaties geleverd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het bureau voor de statistiek Insee. In de woningsector is de bouw van 410.000 nieuwe woningen aangevangen, het hoogste aantal sinds 25 jaar en 13,1 procent meer dan in het voorafgaande jaar. De grootste toename doet zich voor in de collectieve woningbouw met een groei van 23,9 procent. In de niet-woningbouw bleef de groei beperkt tot 0,4 procent maar juist hier lijkt de ontwikkeling dit jaar aan te trekken. “De sector is nog steeds sterk afhankelijk van de woningbouw”, concludeert Insee.

De Franse bouw kon vorig jaar 49.000 nieuwe arbeidsplaatsen scheppen, 53 procent meer op jaarbasis. Daarmee neemt de werkgelegenheid in de bouw al negen jaar achtereen toe en die groei lijkt dit jaar onverminderd door te gaan.

De toeloop van gegadigden is tegelijk zo goed dat de centra voor de opleiding van stagiaires voor het eerst nee moesten verkopen.

Reageer op dit artikel