nieuws

Miljardenprogramma voor innovatie mkb

bouwbreed

brussel – Het Europees Parlement is akkoord gegaan met het eerste �Concurrentievermogen en innovatieprogramma�. Aan dit programma, dat vooral gericht is op het midden- en kleinbedrijf in de Europese Unie, hangt een bedrag van 3,6 miljard euro in de periode 2007-2013. Het nieuwe programma wil een bijdrage leveren aan investeringen in allerlei vormen van innovatie […]

brussel – Het Europees Parlement is akkoord gegaan met het eerste �Concurrentievermogen en innovatieprogramma�. Aan dit programma, dat vooral gericht is op het midden- en kleinbedrijf in de Europese Unie, hangt een bedrag van 3,6 miljard euro in de periode 2007-2013.

Het nieuwe programma wil een bijdrage leveren aan investeringen in allerlei vormen van innovatie en groei. Het grootste deel van het geld, 2,17 miljard, is bedoeld om het kleine en middelgrote ondernemingen makkelijker te maken toegang te krijgen tot de financiering.

Van dit bedrag is 1 miljard bedoeld om de succesvolle financiële instrumenten van het Europees Investeringsfonds een forse duw in de rug te geven. Het EIF is mede-investeerder in durfkapitaalfondsen die juist in de startfase van bedrijven voor de benodigde middelen zorgen. Daarnaast zijn ze ook onmisbaar voor verdere groei van dit soort bedrijven.

Voor ict in het mkb is 730 miljoen beschikbaar, evenveel als beschikbaar is voor een programmaonderdeel over toenemend gebruik van hernieuwbare energie en vermindering van het gebruik van energie.

Reageer op dit artikel