nieuws

Metaalbedrijven eisen één loket voor inspecties

bouwbreed

zoetermeer – De grote bedrijven in de metaal en techniek willen dat alle inspectiediensten in Nederland zich bundelen in één loket. Dat heeft koepelorganisatie FME-CWM gisteren laten weten.

“De vele controlerende instanties en toezichthouders die elk een eigen circuit van vaak tegenstrijdige regels opzetten, zijn een bron van vertraging en ergernis”, stelt FME-CWM.

De grote bedrijven in de metaal en techniek zijn niet de eerste die zich ergeren aan de verschillende inspectiediensten die zij over de vloer krijgen, zoals de Voedsel en Waren Autoriteit, de Arbeidsinspectie en de brandweer.

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil zelfs dat minister Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing alle inspecties fuseert tot één inspectie- en controledienst. Samen met FME-CWM denkt Pechtold echter dat het opzetten van één loket van waaruit alle diensten opereren, voldoende moet zijn.

FME-CWM ziet een vermindering van de rompslomp, veroorzaakt door inspecties, als een van de manieren om de Nederlandse economie te versterken. De vereniging wil dat politieke partijen het voorstel opnemen in hun verkiezingsprogramma�s.

Verder ziet FME-CWM graag dat bedrijven geld gaan steken in het beroepsonderwijs om op die manier de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Ook moet er fiscale steun komen voor de permanente scholing van werknemers.

Reageer op dit artikel