nieuws

Libeskind bedenkt centrum van Ørestad

bouwbreed

kopenhagen – Daniel Libeskind levert het masterplan en de architectonische invulling voor wat moet gaan fungeren als het hart van het nieuwe stadsdeel Ørestad bij de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het centrumgedeelte omvat 190.000 vierkante meter bouwoppervlakte, waarvan de ontwikkeling in handen is van NCC Property Development. Dit bedrijf heeft de opdracht gegeven aan de Amerikaanse […]

kopenhagen – Daniel Libeskind levert het masterplan en de architectonische invulling voor wat moet gaan fungeren als het hart van het nieuwe stadsdeel Ørestad bij de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het centrumgedeelte omvat 190.000 vierkante meter bouwoppervlakte, waarvan de ontwikkeling in handen is van NCC Property Development. Dit bedrijf heeft de opdracht gegeven aan de Amerikaanse architect.

Libeskind is vooral bekend door het ontwerp van het Joods Museum in Berlijn en zijn voorstel voor een nieuw WTC in New York. Het plan dat hij voor het centrum van Ørestad heeft getekend, voorziet in een ellipsvormig plein met als omringende kenmerkende gebouwen twee torens met twintig verdiepingen. De ontwikkeling van het centrum gaat vijf tot zeven jaar vergen. Slechts 10 procent van de oppervlakte krijgt een woonfunctie.

De ontwikkeling van Ørestad als geheel kwam ruim 10 jaar geleden uit de startblokken. Het stadsdeel zal, als het over nog eens 10 jaar is volgebouwd, 20.000 inwoners tellen en 60.000 arbeidsplaatsen.

Reageer op dit artikel