nieuws

Geweldig de grote lijnen uit te zetten

bouwbreed

De eerste functie van John Haverkort (36) bij Dura Vermeer Bouw Hengelo was medewerker bedrijfsbureau. Daarna is het snel gegaan met zijn loopbaan. Via de functies van stagiair, werkvoorbereider, uitvoerder, assistent-projectleider en projectleider, is hij inmiddels bedrijfsleider. “Bij Dura Vermeer is dit een projectleider die een aantal wat grotere werken krijgt toebedeeld, en ook leiding […]

De eerste functie van John Haverkort (36) bij Dura Vermeer Bouw Hengelo was medewerker bedrijfsbureau. Daarna is het snel gegaan met zijn loopbaan. Via de functies van stagiair, werkvoorbereider, uitvoerder, assistent-projectleider en projectleider, is hij inmiddels bedrijfsleider. “Bij Dura Vermeer is dit een projectleider die een aantal wat grotere werken krijgt toebedeeld, en ook leiding kan geven aan andere projectleiders”, vertelt Haverkort. “Het aantal mensen waarover ik leiding geeft, wisselt per project.” Vanaf het moment dat hij als stagiair bij Dura Vermeer begon, wist hij dat hij op een dag bedrijfsleider wilde worden. Haverkort was dan ook heel blij toen hij twee jaar geleden die kans kreeg. “Het is geweldig om nu de grote lijnen van een project te kunnen uitzetten. Toen ik meer op de werkvloer bezig was, had ik al bepaalde ideeën hoe je projecten moet organiseren, en nu kan ik die ideeën ook echt in praktijk brengen. Dan zie je ook dat die niet allemaal uitvoerbaar zijn! Doordat ik in functie ben opgeklommen, kan ik me ook inleven in de mensen waar je leiding aan geeft. Ik heb daar namelijk zelf ook gestaan.”

Met het leiding geven zelf heeft Haverkort weinig moeite. “Het wordt binnen het bedrijf ook heel makkelijk geaccepteerd dat je doorgroeit. Bij sommige uitvoerders heb ik nog stage gelopen, nu geef ik leiding aan ze.” Wat Haverkort wel eens lastig vindt, is de feedback. “Als het goed gaat met een project, hoor je niets. Alleen als er dingen niet lopen, zul je de problemen toch op moeten lossen. Aan de andere kant weet je nu ook dat geen nieuws, goed nieuws is.” Op het moment dat hij zelf moeilijke gesprekken moet leiden, bijvoorbeeld bij ziekte of een slecht-nieuwsgesprek, gaat hij uit van een positieve benadering. “Zo�n gesprek is nooit leuk. Maar het scheelt enorm als je het op een positieve manier in gaat.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels