nieuws

Gemeenteraden Schiedam en Vlaardingen bijeen over A4

bouwbreed

den haag – De gemeenteraden van Schiedam en Vlaardingen besluiten vanavond of ze akkoord gaan met het uitgewerkte plan van verkeersminister Peijs (verkeer) voor de A4 Midden-Delfland.

De twee raden komen in speciaal ingelaste vergaderingen bijeen om te praten over de overeenkomst die het Rijk voor de weg wil afsluiten met de regio en de provincie.

Peijs heeft 70 miljoen euro extra beschikbaar gesteld onder de voorwaarde dat Vlaardingen en Schiedam vrijdag het convenant ondertekenen. In totaal is voor de aanleg van de 7 kilometer lange weg 641 miljoen gereserveerd.

Schiedam en Vlaardingen zijn in principe tegen de verlenging van de A4, die nu bij Delft ophoudt. Schiedam is wel bereid het convenant te tekenen. Het is volgens de woordvoerder de enige manier om een aantal extra voorzieningen gerealiseerd te krijgen, zoals de overdekking in het stedelijk gebied en de aanleg van sportvelden daarop. “Als we niet tekenen, zal minister Peijs de weg op haar manier willen aanleggen. Met het convenant wordt aan onze voorwaarden voldaan”, aldus de woordvoerder.

Een woordvoerder van de gemeente Vlaardingen zei gisteren dat nog niet duidelijk is of de gemeenteraad akkoord gaat met de overeenkomst, zodat de gemeente het convenant kan ondertekenen. Wel zei ze dat Vlaardingen realistisch is en er rekening mee houdt dat de A4 er komt. “Als de weg er ligt, moeten we niet alleen de lasten, maar ook de lusten ervan hebben, zoals op- en afritten in Vlaardingen.”

Schiedam en Vlaardingen staan op het standpunt dat de A4 niet te zien, te horen of te ruiken mag zijn.

Reageer op dit artikel