nieuws

Gemeente krijgt meer ruimte bij glasvezel

bouwbreed

DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft besloten gemeenten niet helemaal te verbieden te investeren in nieuwe glasvezelnetten. CDA, VVD, een deel van de LPF en de Groep Wilders stemden voor een wetswijziging die uitgaat van een verbod, maar die in bijzondere omstandigheden toch investeringen van gemeenten mogelijk maakt. Vrijwel de hele Tweede Kamer is […]

DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft besloten gemeenten niet helemaal te verbieden te investeren in nieuwe glasvezelnetten. CDA, VVD, een deel van de LPF en de Groep Wilders stemden voor een wetswijziging die uitgaat van een verbod, maar die in bijzondere omstandigheden toch investeringen van gemeenten mogelijk maakt.

Vrijwel de hele Tweede Kamer is het erover eens dat vervalsing van concurrentie kan ontstaan als gemeenten zelf investeren in kabels en leidingen. Gemeenten worden niet alleen gefinancierd met belastinggeld, maar kunnen ook nog eens door onder meer vergunningen als regelgever concurrenten buiten spel zetten.

In de gewijzigde wet is nu opgenomen dat gemeenten niet mogen investeren in nieuwe glasvezelnetten, tenzij ze aannemelijk maken dat zonder hun deelname een vergelijkbaar netwerk niet binnen een redelijke termijn tot stand komt.

Reageer op dit artikel