nieuws

Gelderland investeert in stationsgebieden

bouwbreed Premium

arnhem – Het Gelderse provinciebestuur legt ruim 1,1 miljoen euro op tafel voor herinrichting en renovatie van de openbare ruimte rond de stations langs de spoorlijn Tiel-Arnhem. Het geld wordt vooral besteed aan de verbetering van busstations en de aanleg van parkeerplaatsen en fietsenstallingen. Bovendien worden de treinstations beter ontsloten op fiets- en wandelroutes en […]

arnhem – Het Gelderse provinciebestuur legt ruim 1,1 miljoen euro op tafel voor herinrichting en renovatie van de openbare ruimte rond de stations langs de spoorlijn Tiel-Arnhem.

Het geld wordt vooral besteed aan de verbetering van busstations en de aanleg van parkeerplaatsen en fietsenstallingen. Bovendien worden de treinstations beter ontsloten op fiets- en wandelroutes en komt er een goede bewegwijzering. Het bedrag is bestemd voor de stationsomgeving in de gemeenten Tiel, Neder-Betuwe en Over-Betuwe.

Tiel krijgt het leeuwendeel van de subsidie, zo�n 700.000 euro. Daar ondergaat het stationsplein een grondige opknapbeurt, er komt een grotere fietsenstalling en de parkeerplaatsen voor maximaal tweehonderd auto�s worden verplaatst naar de noordkant van het spoor. In totaal kosten de plannen bijna 3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel