nieuws

Fugro: hogere omzet en winst in 2006

bouwbreed

leidschendam – Fugro heeft de eerste helft van het jaar een omzet in de knip van 622 miljoen euro. De winst van het ingenieursbedrijf stijgt dankzij een zeer sterk tweede kwartaal naar ongeveer 50 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar boekten de Leidschendammers op een omzet van 518,2 miljoen 32,1 miljoen euro winst. De […]

leidschendam – Fugro heeft de eerste helft van het jaar een omzet in de knip van 622 miljoen euro. De winst van het ingenieursbedrijf stijgt dankzij een zeer sterk tweede kwartaal naar ongeveer 50 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar boekten de Leidschendammers op een omzet van 518,2 miljoen 32,1 miljoen euro winst.

De sterke groei van Fugro is de resultante van zowel een hogere bezettingsgraad als betere prijzen en een uitbreiding van de capaciteit. Nederlands grootste ingenieursbureau profiteert sterk van de grote vraag naar de aan olie en gas gerelateerde offshorediensten. De uitbreiding en modernisering van Fugro�s seismische capaciteit sluit aan op deze toenemende vraag. In het Midden-Oosten handhaven de aan bouw en infrastructuur gerelateerde diensten zich op een hoog niveau. Zelfs in de voorheen zwakkere landen nemen de activiteiten toe.

Gezien de goed gevulde orderportefeuille verwacht Fugro het jaar te beëindigen met nieuwe records ten aanzien van omzet en winst.

Afgelopen week sleepte Fugro nog een grote order binnen. Het bedrijf mag voor 600.000 euro onderzoek doen naar een groot gasveld in Australië.

Het aandeel Fugro sloot 5,5 procent hoger op 30,54 euro.

Reageer op dit artikel