nieuws

Exploitant Eurotunnel is ruim helft schulden kwijt

bouwbreed Premium

parijs – De exploitant van de Eurotunnel is ruim de helft van zijn schuldenlast kwijt. Enkele grote banken hebben hun vordering van in het totaal 9,17 miljard euro afgeschreven tot 4,2 miljard euro. Dat heeft bestuursvoorzitter Jacques Gounon van Eurotunnel bekendgemaakt. Eurotunnel zit diep in de schulden omdat de bouwkosten van de tunnel de ramingen […]

parijs – De exploitant van de Eurotunnel is ruim de helft van zijn schuldenlast kwijt. Enkele grote banken hebben hun vordering van in het totaal 9,17 miljard euro afgeschreven tot 4,2 miljard euro. Dat heeft bestuursvoorzitter Jacques Gounon van Eurotunnel bekendgemaakt.

Eurotunnel zit diep in de schulden omdat de bouwkosten van de tunnel de ramingen ver hebben overschreden. Al een aantal malen balanceerde de Frans-Britse onderneming op de rand van de afgrond. Een schuldsanering met de zakenbanken Goldman Sachs, Barclays en Macquarie moet de problemen definitief oplossen.

Onderdeel van de nieuwe regeling is de omzetting van veertig huidige aandelen in één nieuw aandeel in een nog op te richten Franse moedermaatschappij die de huidige Brits-Franse eigendomsstructuur vervangt. Het nieuwe bedrijf brengt vervolgens een bod uit op de huidige aandelen.

De bestaande houders van door Eurotunnel uitgeschreven obligaties krijgen een aandeel met vetorecht in de nieuwe onderneming. Verder wordt een lening uitgeschreven van 1,47 miljard euro.

Reageer op dit artikel