nieuws

Drie rugstreeppadden met zender dood

bouwbreed

NOORDOOSTPOLDER – Drie rugstreeppadden die voor onderzoek een zender dragen, zijn anderhalve maand na het begin van het onderzoek in de Noordoostpolder al dood. Dat betekent een domper voor de stichting Ravon. Die kan nu minder stellig zijn met conclusies, omdat ze te weinig gegevens heeft. De dood van de padden heeft niets te maken […]

NOORDOOSTPOLDER – Drie rugstreeppadden die voor onderzoek een zender dragen, zijn anderhalve maand na het begin van het onderzoek in de Noordoostpolder al dood. Dat betekent een domper voor de stichting Ravon. Die kan nu minder stellig zijn met conclusies, omdat ze te weinig gegevens heeft.

De dood van de padden heeft niets te maken met het zendertje dat ze dragen. Eén is opgegeten door een roofdier, een ander werd verdroogd teruggevonden. De derde overleefde een transport van de zandhoop waarin hij bivakkeerde niet.

Reageer op dit artikel