nieuws

Damwand IJtunnel toch waterdicht gemaakt

bouwbreed Premium

amsterdam – Het herstel van de lekkages in de damwand naast de IJtunnel heeft langer geduurd dan verwacht. De tunnel zou vrijdagochtend weer volledig worden vrijgegeven, maar volgens de projectorganisatie Noord-Zuidlijn werd dat pas om half zes. “Bij drie sloten zitten nog kieren waar je het water doorheen ziet sijpelen en die moeten dicht”, aldus […]

amsterdam – Het herstel van de lekkages in de damwand naast de IJtunnel heeft langer geduurd dan verwacht. De tunnel zou vrijdagochtend weer volledig worden vrijgegeven, maar volgens de projectorganisatie Noord-Zuidlijn werd dat pas om half zes. “Bij drie sloten zitten nog kieren waar je het water doorheen ziet sijpelen en die moeten dicht”, aldus de woordvoerder van de projectorganisatie vrijdagmiddag.

In eerste instantie ging projectleider Johan van der Hoek van aannemer Koop Tjuchem er nog vanuit dat de damwand niet volledig waterdicht hoefde te zijn. Kleine lekkages veroorzaken namelijk alleen een nat wegdek en geen overlast van plassen. Maar door de calamiteit wil de projectorganisatie dat de damwand volledig waterdicht wordt, ook bij de sloten.

Door de lekkages in de damwand stroomde woensdag water over de noordelijke inrit van de tunnel. Bij veel aansluitingen van de groutankers bleek de damwand niet waterdicht te zijn. Met pur-schuim en klei werkt Koop non-stop aan het afdichten.

Reageer op dit artikel