nieuws

China akkoord met nieuwe stuwdam

bouwbreed Premium

PEKING – China heeft toestemming gegeven voor de bouw van de op twee na grootste stuwdam in het land. De nieuwe Baihetan-dam komt in de Jinsha-rivier in het zuidwesten van China en gaat 50,3 miljard yuan (4,9 miljard euro) kosten. Dat meldden Chinese staatsmedia gisteren. De Jinsha vormt de westelijke bovenloop van de Yangtze-river. De […]

PEKING – China heeft toestemming gegeven voor de bouw van de op twee na grootste stuwdam in het land. De nieuwe Baihetan-dam komt in de Jinsha-rivier in het zuidwesten van China en gaat 50,3 miljard yuan (4,9 miljard euro) kosten. Dat meldden Chinese staatsmedia gisteren.

De Jinsha vormt de westelijke bovenloop van de Yangtze-river. De bouw van de Drieklovendam in de Yangtze werd vorige maand officieel afgerond. De nieuwe stuwdam krijgt ongeveer twee derde van de afmetingen van de Drieklovendam.

De waterkrachtcentrale die bij de nieuwe dam wordt gebouwd, krijgt een capaciteit van 12.600 megawatt. De centrale in de Drieklovendam heeft een vermogen van 18.200 megawatt. Het project op de grens van de Chinese provincies Yunnan en Sichuan is volgens de planning in 2015 klaar.

De indamming is niet alleen bedoeld om stroom op te wekken, maar ook om bescherming te bieden tegen overstromingen.

Reageer op dit artikel